torstaina, toukokuuta 31, 2007

Teen itsestäni narrin taas

Köyhyys ei todellakaan ole mikään positiivinen piirre ihmisessä. Koska luonteen vialta se minusta vaikuttaa. Olen liian nautiskelijaluonne ja laiska lähtemään töihin. Olen tehnyt itsestäni jo narrin, pellen, reagoimalla köyhyyteeni. Ajattelen itsekkäästi, että olen "sen arvoinen" ja enemmänkin, ihan vain tekemällä sitä, mitä parhaiten osaan. Unelmoimalla kuvia. Piru vieköön minut.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On niinkin, että "työtä tehdään jotta leipää syödään", laulettiin muinoin lastenlaulussa.

Monet ovat joutuneet vaihtamaan alaa ja uudelleen kouluttautumaan koska entinen työpaikka on mennyt alta. Jopa "vanhoilla päivillään" yli 50-kymppisinä ja jopa työllistyneet jos ovat osanneet valita oikean alan.

Eikö ole lähes selvää nykyihmiselle/nuorelle, että hän joutuu opiskelemaan useitakin ammatteja eläessään jos suinkin pystyy eli on tarjolla koulutusta joka turvaa työnsaannin ja elannon.

Unelma-ammatit eivät aina elätä välttämättä, ihmisiä koulutetaan paljon aloille jotka eivät elätä.

Köyhimys kirjoitti...

Niinpä, kaikkea ei voi saada. Taiteella on vaikea elää, ja Suomessa melkein mahdotonta.

Rahoitusanomukseni piirrettyä lastenelokuvaa varten hylättiin juuri, vaikka takana oli tuottaja ja tv-kanavia. Suomella ei ole varaa kulttuuriin, koka siltä alalta nipistetään ensimmäiseksi. Eipä mitään, takaisin mopinvarteen. Harmittaa sekin, että elokuva olisi työllistänyt alani ihmisiä... jotka jäävät kortistoon niinkuin ennenkin.

Tarjoan leffaa vielä muualle, Jenkkeihin ja Kanadaan: toiveissa on, että tästä valtiosta pääsisi joskus pois, niinkuin monet muutkin ovat jo lähteneet....

Anonyymi kirjoitti...

Harmillinen juttu! Riippuu tosiaan siitä mitä taiteenalaa halutaan tukea. Joku on sanonut ettei ole sattuma, että Suomessa on paljon "Carita Mattiloita" tai aikoinaan runsaasti kansainvälisesti tunnettuja muotoilijoita (Sarpaneva, Wirkkala, Franck...) tai aikoinaan kansallisromanttisia taiteilijoita. Sibelius, Kallen-Gallela...Heitä kaikkia tietoisesti tuettiin ellei valtion taholta niin jonkun mesenaatin taholta kuitenkin.

Hyvä, että et anna periksi.