lauantaina, toukokuuta 12, 2007

Kulttuurimurha

Omalla alallani tukityöllistäminen on viety huippuunsa. Mikäli mielit vuosien opiskelujen jälkeen oman alan töihin, ainoa vaihtoehto on saada työkkärin työllistämistukipaikka jostakin kulttuurilafkasta missä teet taidetta yhteiskunnan hyväksi hintaan 600-700e/kk, alipalkattuna ja -arvostettuna. Siivoojanakin saa parempaa palkkaa. Poliitikkojen vaimot istuvat yhteiskunnan kustantamilla lipuillaan esityksissä, jotka ylityöllistetty ja alipalkattu työllistetty on rakentanut. Ylistävät arvostelut valtakunnallisissa julkaisuissa eivät paljon lohduta, koska harvoin tämä osa-aikainen hylkiö (jonka sopimusta uusitaan puolen vuoden välein jotta valtion tuki säilyy) saa edes nimeään esiin. Kissa kiitoksella elää. Sydämeni vuotaa verta näiden yhteiskuntamme uhrien puolesta, taiteilijoiden, joilta ihmisarvo on riistetty. Luovuus tapetaan, nitistetään, kun shamppanja ja veri tukityöllistetyn selkänahasta virtaa punaisille matoille, ja poliitikko on tyytyväinen liikututtuaan, nähtyään jotain koskettavaa ja saatuaan taas uuden sulan hattuunsa. Aplodit kulttuuriyhteiskunnallemme täältä aition toiselta puolelta. Bravo, olette tehneet kulttuurin tappamisesta taidetta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tämä koko tukityöllistämissysteemi pitäisi kiireesti purkaa vaikkapa sillä perusteella, että se vääristää markkinoita.
Oikeastihan se ei enää miesmuistiin ole auttanut työttömiä työllistymään, vaan pikemminkin päinvastoin. Ensin ihmiset ehkä tekevät tukityöllistettyinä oman alansä hommia ja työnantajat pystyvät sen tähden dumppaamaan hintoja, sitten, kun referenssi on saatu, ihminen tekee freelancerina tarjouksen ja alihinnoittelee työnsä, jotta saisi lisää referenssejä ja tulee samalla alihinnoitelleeksi itsensä pahimmassa tapauskessa loppuiäkseen.