torstaina, toukokuuta 17, 2007

Ei kannettu vesi kaivossa pysy

Köyhyyteen ei auta, että joku lahjoittaa rahaa. Tai ehkä hetkellisesti auttaakin, mutta pian sama tilanne on taas edessä, ellei rahareikiä ole ehtinyt tukkia. Minun elämäni on kuin seula, yhtä suurta rahareikää. Reikien tukkimiseen tarvittaisiin niin paljon tuohta, että vain lottovoitto riittäisi. Elämä pitäisi tietysti saada järjestettyä niin, että tekemisistään saisi rahaa. Että jaksaisi kantaa kuormansa niin, ettei napostelisi kuormasta siinä matkan aikana. Tässä tilanteessa ei vain pysty muuhun: kaikki menee suoraan perustarpeisiin, kädestä suuhun. En ole yrityksistäni huolimatta onnistunut raha-asioissani. En ole saanut sijoituksilleni tuottoa. Kylvänyt ja kastellut, mutten niittänyt mitään. Kai tässä on jotain sellaista mitä en ymmärrä enkä osaa. Taloudenhoitokin on taitolaji, ja minulle aika kova läksy opittavaksi näiden epäonnistumisieni kautta.

Muokkaus:
Tulipa vielä mieleen ne ulkomaan-apuprojektit, joissa esim. Afrikkaan oli viety traktoreita. Korruption, koulutuksen puutteen ym. ongelmien vuoksi traktorit päätyivät äijien kulkupeleiksi huviretkiä varten, eikä viljelykseen niinkuin oli tarkoitettu.
Ongelmia ja köyhyyttä yksittäisenkin ihmisen kohdalla olisi mietittävä laajempana kokonaisuutena. Jos olisin Afrikka, mikä olisi minun henkilökohtainen korruptioni, velkani, koulutuksen puutteeni tai luonnonkatastrofini? Miksi olen tällainen kehitysmaa?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko parasta köyhyyden poistoa kouluttaminen ja valistus, ainakin kehitysmaissa kuten Afrikassa?

Joskus ajattelen, että kunpa voisin neuvoa köyhiä laittamaan vaikkapa halpaa hyvää ruokaa, toisaalta voi olla loukkaavaa mennä ehdottamaan tällaista. EU-kassin sisältö on sangen heiveröinen, etupäässä halpoja hiilihydraatteja sisältävä. Sitten voidaan pilkata köyhiä siitäkin, että he syövät enemmän kuin "tienaavat" koska ovat lihavia juuri runsaan halpojen, ravinteiltaan köyhien hiilihydraattien takia.

Koulutusta voisi järkeistää siten ettei koulutettaisi niin paljon ihmisä aloille joilta ei kertakaikkiaan työllisty kuin harvat! Kuitenkin näitä huuhaakoulutuksia on pilvin pimein ja niitä tuetaan jopa valtion varoista! Käsittämätöntä!