lauantaina, huhtikuuta 21, 2007

Vitutusta

Saimme vihdoin näppäimet. Upouudet, tuliterät, puhtaat näppäimet. Niiden kunniaksi purkaudun ja annan sormieni näpytellä tämänhetkistä tunneskaalaa oikein olan takaa bittiavaruuteen.
Köyhyys ja rahapula aiheuttaa minulle ruumiin- ja mielentiloja, joita en rikkaina päivinäni koskaan olisi uskonut tuntevani: vitutusta, ahdistusta, itkua, surua, velttoutta, maanisuutta, depressiota, epätoivoa, tuskaa, katkeruutta, hulluutta, välinpitämättömyyttä, raivoa, syyttelyä, epäluuloisuutta, nöyristelyä, valehtelua, totuuden peittelyä ja salaamista, teeskentelyä, raivoa, syviä huokauksia, heikotusta, hermostumista, masennusta, toivottomuutta, murhanhimoa, itsetuhoisia ajatuksia, tarmottomuutta, huutoa, muistihäiriöitä, kärttyisyyttä, turhautumista, jne.... listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle.
Kaikkein eniten vituttaa se, ettei köyhänä voi TEHDÄ mitään. Ei voi leipoa sitä unelmapiirakkaa, kun ei ole varaa liivatelehtiin. Ei voi siivota kellaria, kun ei ole varaa tilata roskalavaa tai pakettiautoa. Ei voi lähteä edes rauhoittamaan hermoja ja riehumaan metsään (saati kylpylään, hohhoijaa) kun ei ole varaa lapsenhoitajaan tai bussilippuun. Ei voi edes huutaa ääneen. aAAAAARGHHH!!!!
p.s. Miksi mielenterveyshoidossa kulutetaan miljardeja lääkkeisiin ja keskusteluihin jotka eivät johda mihinkään? Antaisivat kaikille vaan toimintatonnin käteen niin johan mieli paranisi.

Ei kommentteja: