lauantaina, huhtikuuta 14, 2007

Näppäimistö pitäisi saada.

Köyhän näppäimistö hajosi viime kuussa kahvikuppionnettomuuden uhrina. Näppis avattiin ja yritettiin korjata ja kuivata, mutta se ei suostunut enää tottelemaan kuin kirjaimia b ja v, joten jouduimme sanomaan sille lopulliset hyvästit. Viritimme näppärästi tilalle OnScreen-näppäimistön, joka tottelee sormien sijasta hiiren kliksuttelua. Tekstin tuottaminen tällä klikkausversiolla on niin hankalaa, että on pitänyt luopua pitkistä viesteistä kokonaan. Typistää ja kirjoittaa vain tärkeimmät, nekin lyhyesti. Haaveilen uudesta näppäimistöstä, mutta 10-20 euron sijoitus tuntuu hirveältä rahanmenolta ja turhuudelta suorastaan, kun kyse on jostain muusta kuin ruoasta: pysynhän minä hengissä ilmankin. V, i, t, klik, klik, t, t, a, a se silti tämä hengissäpysymisen hankaluus.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei nyt löytyi sellainen vähän muakin kiinnostava blogi.. ;) Ilmoittelen jos satun bongaamaan joltain nörttituttavaltani ylimääräisen näppiksen jonka saisi lahjoituksena. :D
Hmm, pitäisköhän tänään taas keittää makaroneja..? ;)

Köyhimys kirjoitti...

Kiitos kauniista ajatuksesta, mutta taidamme sijoittaa kuitenkin sen 12e seuraavasta tilistä uusiin näppäimiin, ovat ne sen verran intiimihygienia-osastoa.
Hyviä makaronihetkiä, niitä tässä on tullut itsekin syötyä viimeaikoina :)

Anonyymi kirjoitti...

Vau, että köyhillä on nykyään varaa tietokoneisiin ja oikein intternettiinkin? Ja minä kun luulin että ne käyvät kirjaston koneilla täyttämässä elektroniset tarpeensa.

Köyhimys kirjoitti...

Myönnetään että oma nettiyhteys on luksusta, mutta kirjastoon en kehtaa edes mennä kun sinnekin olen reippaasti velkaa, ja koneet melko varattuja. Säästän kuitenkin jo pelkästään laskunmaksuissa 0,5-6,00e /maksukerta, ilmaisissa tekstiviesteissä ja puhelimen korvaavalla emaililla joka kuukausi nettilaskun hinnan (19,90e). Puhumattakaan siitä, että nörtteily on köyhällekin sopiva harrastus.:)

Nettiyhteys - kuten myöskään kännykkä - ei muutenkaan enää määritä varallisuutta (kuten muinaisella 80-luvulla) yhä halpenevien koneiden ja kiinteiden liittymien vuoksi.

Nykyään siis on varaa nettiin. Moneen muuhun taas ei.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on näppäimistö yli jos tarvit ja jos se sopii ja pystyt maksamaan edes postimaksun, saat sen! Ilmoittele kommenttilootassa niin otan yhteyttä. Olen kokenut sen kun 10-20 euroa on liikaa! Voimia perheellesi ja sinulle!

ex-yrittäjä