lauantaina, huhtikuuta 28, 2007

Ministerin köyhyyskokeilu

Tämä kotona oleskelu sivistää kummasti kun aika kuluu vanhempien jääkaappia tyhjentäen ja lehtiä lueskellen, autuaasti paeten arkitodellisuuttani siellä kaupungissa. Lueskelin Iltalehden artikkelia Eero Heinäluoman kahden viikon (nostan hattua jos jaksaa tuonkin ajan!) kokeilusta minimipäivärahalla 13e/päivä. Sain artikkelista sen käsityksen, että ministeri saa taskurahaa tuon verran päivässä, ja yrittää pysyä hengissä sillä. Tajusikohan Heinäluoma että todellisuudessa tuolla 13 eurolla päivässä olisi maksettava myös asuminen ja elätettävä perhe? Jospa edes tuon verran jäisi itsellenikin taskuun päivää kohden, kyllähän sillä puurot jo keittäisi. Hohhoijjaa.... no, ääniä ja kannatusta tälle poliitikolle varmaan heruu tästä julkisuustempauksesta. Toivotan onnea; jospa realiteetti kansalaisten arjesta edes vähän selkenisi ministerille. Onneksi taksikyydit kuuluvat ministerien perusetuihin, ettei tarvitse kävellä töihin kuten muiden köyhien. Eivät kengänpohjat kulu niin pahasti.
Enempää on turha tästäkään kokeilusta minun kommentoida: tulen kaikesta politiikkaan liittyvästä niin katkeraksi ja kiukusta mustaksi, että parempi kun pysyn täällä ruohonjuuritasolla ja annan lainsäätäjien rauhassa säätää itselleen lisää lakisääteistä rahaa.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen katsonut elokuvan (kotimaisen), nimestä en ole varma ehkä se oli Nousukausi? Siinä varakas pariskunta osti elämysmatkan lähiöön ja leikki köyhää.

On varmaan elämyksellistä elää kaksi viikkoa köyhänä kun tietää, että pankkitilillä on tuohta, tosin tuossa elokuvassa kävikin vähän hassusti, no enpä kerro kaikkea.

Aki Kaurismäki kuvaa koskettavasti köyhyyttä myös ja mikä vielä hyvää niissä elokuvissa on kuitenkin aina toivoa.

Hyviä köyhyyskuvauksia ovat elokuvat "Kauas pilvet karkaavat" ja "Mies vailla menneisyyttä".

Minä voisin kokeilla olla Eero Heinäluomana kaksi viikkoa! :D

Nice Devil kirjoitti...

minusta tuollaiset julkisuustempaukset on köyhän kansanosan reinaamista. halveksuttavaa.

mutta mitäpä julkimo keskivertopoliitikko ei tekisi lööpeissä pysyäkseen. minua yököttää...

asioiden hoitamiseen niistä ei ole, mutta kansan nuoleskeluun kyllä. hävetköön jos osaa

Köyhimys kirjoitti...

Elämysmatka, sepä se....

Heinäluoman puolustukseksi hän sentään tunnusti, että saa kokeilusta vain kalpean aavistuksen köyhän todellisuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään tulee TV1:ltä Nousukausi. Joskus yhdeksän jälkeen illalla, Kotikatsomossa.

nollamaija kirjoitti...

Heinäluomahan ei ole ministeri, pieni tunnustus hänelle kuitenkin siitä, että suostui kokeiluun. Voipa olla, että pari ministeriä on ennen häntä kieltäytynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulemma niinistö sekä vanhanen kieltäytyivät tästä kokeilusta.

Heinäluoma sanoi kyllä ymmärtävänsä, ettei hänellä ole mitään akuutteja rahareikiä eikä murheita tulevista, joten kokeilu on sinänsä vain suuntaa antava.

Mutta kai tällaisista kokeiluista pitää siis varmuuden vuoksi kieltäytyä, ettei vaan leimaudu hurskastelijaksi.

Köyhimys kirjoitti...

Joo, ministeri saa haukut teki sitten miten päin hyvänsä. Mutta ei se Heinäluoma ole kovin köyhä mies koskaan ollut, politiikaltahan tuo kokeilu vain vaikuttaa. Olisin vakuuttuneempi ministerin hyvästä tahdosta jos hän menisi esim. siivoojaksi muutamaksi kuukaudeksi ja yrittäisi elää siinä.

Feministi kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa vierailemassa blogissasi. :)

Itselläni oli samansuuntaisia ajatuksia kun luin tuosta "kokeilusta". Tuo raha oli kuin juuri taskuraha, vaikka siitä pitää oikeasti maksaa ihan kaikki menot ja laskut! Ärsytti todella paljon. Mutta pitää kuitenkin vähäsen nostaa hattua, että tätäkin osaa (köyhyyttä) suomalaisten elämästä tuodaan esille edes jossain muodossa.

Ystäväni on todella köyhä ja todella vaikeassa tilanteessa, joten olen katsonut köyhyyttä jo pitkään vierestä. On niin epäreilua ja turhauttavaa, kun ystäväni joutuu taistelemaan kaikkien valtion laitosten ja kaavakkeiden viidakossa. Vaikka itsellänikään ei paljon rahaa ole, pyydän ystäväni usein luokseni syömään ja nauttimaan lasillisen viiniä. On ihanaa, että pystyy auttamaan edes jotenkin.

Jaksamista tilanteeseenne.

Anonyymi kirjoitti...

Vierailen minäkin ensimmäistä kertaa blogissasi.
Vaikutat fiksulta ihmiseltä, joten odotin että osaisit arvostaa meidän edustuksellista systeemiämme hieman. Turhaan haukut ja yleistät kaikkea politiikkaa. Tämä blogikin on toimivaa politiikkaa.

Toivon valoisaa tulevaisuutta tyttäresi kanssa!