perjantaina, huhtikuuta 20, 2007

Pääsisi edes leipäjonoon

En vieläkään tiedä mistä ruoka-avustuskasseja löytyy. Vuosi sitten soitin johonkin instanssiin, mutta ruoanjakelu oli toisella puolella kaupunkia, eikä minulla ollut bussirahaa tai voimia 20km:n matkaan jalan. Lisäksi olisi pitänyt olla työttömyyskortti (tms?) jota ei minulla, saastaisella yrittäjällä, ollut mahdollisuutta saadakaan. Saimme suhteilla myöhemmin ylijääneitä maitojauhepaketteja ja jauhopusseja jotka eivät kelvanneet edes ruokakassien ottajille. Ne tulivat tosi tarpeeseen, vaikka lapselle maitojauheesta tehty maito ei sentään kelvannut juotavaksi. Muutenkin lapsi saa onneksi ilmaiset vitamiinit ja salaatit kunnallisesta päivähoidosta. Joinakin päivinä lapsi on pistetty hoitoon pelkästään ruoan vuoksi, häpeällistä kyllä.
Yksinhuoltajaystäväni sai taannoin kirkolta ruokakortin kauppaan (kaupungin kalleimpaan sellaiseen, en ymmärrä millä logiikalla nälkäinen köyhä riemastuisi huippukalliista gourmetruoasta) jolla sai ostettua ruokaa lapsilleen huiman 25e:n edestä... mihin sekään lopulta riittää? Ehkä kirkolta pitäisi silti kysyä meillekin ruoka-apua, en ole siellä vielä käynytkään...
Jos joku tietää eu-avustuskassi- tms. leivänjakelupisteistä, otan mielelläni linkkejä tai muuta informaatiota tapetille; tieto hyödyttäisi varmaan muitakin saamattomia joilla ei ole puhelinta soitella ja etsiä niitä paljonpuhuttuja leipäjonoja. Dyykkaaminen on oikeasti nöyryyttävää, ja kaiken huipuksi useimmat roskisetkin ovat nykyään lukossa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voisi etsiä työttömien tupia ehkä he niitä jakaa, olen kuullut, että EU-kasseja saa hakea kaikki jotka kokevat sitä tarvitsevansa! Olen kuullut myös, että sitä hakevat monet sellaisetkin jotka vaikuttavat äkkiseltään hyvinvoivilta. Eli hae kassi lähimmästä paikasta sinua. Piruuttasi voisit kysyä vaikka sosiaalitoimistosta, että tietääkö ne mistä niitä saa! Olihan sinulla jokin puheluyhteys?

Köyhimys kirjoitti...

Soittelenpa soskuun ensi viikolla ja kerron kuulumiset jos niitä on. Täytyy van ladata taas prepaid-puheaikaa ensin, puhelimessa näet voi helpostikin joutua odottamaan tuon ruokakassin arvon verran, varsinkin sosiaalitston ruuhkaisilla linjoilla (vain tunnin soittoaika aamuisin).

Kaisa kirjoitti...

Ainakin meillä EU-kasseja jakaa seurakunta, ja juuri srk:n diakoniatoimistosta voi käydä kyselemässä maksusitoumusta kauppaan ym. apua.

Anonyymi kirjoitti...

Olet kait lukenut blogia Kaalia & kaurapuuroa, siinä on halpoja ja helppoja ruokaohjeita!

Anonyymi kirjoitti...

Vapaa-ajattelijatkin jakavat ruokakaseesja, ovat jakaneet ainakin Täällä Treella Yliopistonkadun tiloissansa. Kannattaa myös tehdä aiheesta hakuja netissä tai käydä lähimmässä seurakunnassa papin tai muun seurakunnan edustajan juttusilla, niin ei tarvitse tuhlata rahaa soittoihin.

Tsemppiä sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! En tiedä luetko tätä enää tyyliin "ikinä", mutta ainakin MLL jakoi ruokakasseja jokunen aika sitten. Ja varsinkin koyhille lapsiperheille. Ja kuulemma tosi harva niitä haki, joten sieltä olisi varmasti saanut useammankin pussin...