sunnuntaina, kesäkuuta 24, 2007

Kela petti

Eivät sitten myöntäneet avustusta opintolainojeni korkoihin. Olin tienannut tarkastelujakson ajalla 1.2.-31.5. yhteensä 29,80 euroa (!) yli tulorajan. Kas kummaa, päätös ei sinänsä yllättänyt, mutta pettymys on silti karvas. Varsinkin kun kyseessä on korko, ei lyhennys, ja koska lopetin sen siivoustyön jo huhtikuussa. Lisäksi tuolta ajalta tuli velä kaupuginkin suunnasta kohtuuton lasku päivähoitomaksuista. Ei olisi tosiaan pitänyt työskennellä lainkaan, kun taas rangaistaan näin... ottaa niin päähän! Seitsemänsataa euroa ylimääräistä jostain olisi taas pieraistava. Onneksi opinto/työllistämistuki (500e/kk) on luvattu alkavan elokuussa, ehkä saan maksettua laskut sillä. Tuntuu että yhteiskunta tosiaan vaatii kaiken tai ei mitään: raadat joko niskasi limassa kahdeksasta neljään tai lojut työttömänä avustuksilla, kädet sidottuina. Tämä mun ratkaisu yrittämisineen, osa-aika/pätkätöineen ja opiskeluineen ilman tukia on virkamesten painajainen, kaikin tavoin tuomittavaa, epäilyttävää ja rangaistavaa. Voihan **#&!%#?¤*!, tämä systeemi haisee!

6 kommenttia:

KirsiMy kirjoitti...

Millähän retoriikalla tuostakin Kelan päätöksestä saadaan sellainen, että se kannustaa! Mielestäni parasta mielialalääkettä olisi kunnollinen säännöllinen työ, josta maksettaisi kunnollista palkkaa.

Köyhimys kirjoitti...

Ei taida retoriikka nyt auttaa. Onneksi siitä säännöllisestä työstä (mistä ehkä nauttisin?) on nyt toivoa koulun jälkeen. Siivoamaan en enää mene, että saan tuet juoksemaan. Pah, sekin on tässä ihan idioottimaista, että tuen saadakseen (elokuussa) täytyy olla täysin työtön jo hyvissä ajoin. Taiteesta pysyn nyt ihan hiljaa, eipähän siitä jää käteen oikeasti muutenkaan mitään vaikka onkin nyt nimikkeellä "omaisuuden myyntitulo". En silti yllättyisi, vaikka työkkärikin pettäisi. Ehkä niiden on silti helpompi uskoa etten jaksa tehdä muuta sivubisnestä hitsaamisen ohella, sikäli uskon kouluajan tukeen. Who knows, mä en luota enää mihinkään.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tuo tarkoittaa tuo "opinto-/työllistämistuki"? Siis saatko opintorahaa + asumislisää eli tavallista opintotukea vai mitä?

Kysyn lähinnä uteliaisuudesta, kun ei tämä omakaan tilanne päätä huimaa.

Halo Efekti kirjoitti...

Eikös tuo tarkoita työllisyyskoulutuksenaikaista peruspäivärahaa, jossa on se "lisä" jonka voi käyttää vaihtoehtoisesti syömiseen tai kouluun matkustamiseen (molempiin se ei riitä)?

Anonyymi kirjoitti...

Jooh. Otin selvää... "koulutustuki"-nimikkeellä en tukea saa, koska minulla ei ollut yrittäjäeläkettä viimeisenä kahtena vuotena. Työttömyyskorvausta (+koulutuslisää?) siis neuvottiin hakemaan. Liitteeksi tarvitsen kuitenkin aikamoisen läjän paperia alkaen v.2003 ensimmäisen yrityksen ajoilta koska silloin yelliä oli vielä varaa maksaa... Kerron tilannetiedotuksen maanantaina kun pääsen virastoaikaan asioitani taas hoitamaan, nyt hitsaukselta en ehtinyt. Maistraatin todistukset maksavat 10e, saas nähdä mistä revin siihnkin rahaa. Onneksi Kelalla on nyt lyhyet jonot.

-köyhimys-

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Olemme taistelleet samoista asioista jo vuosikaudet HFU -nimisen yhdistyksen nimissä. (Help for the Underprivileged HFU ry eli apua vähäosaisille). Lisäsin muuten linkkisi HFU ry suosittelee -linkkeihin. Kai se sopii? Sivustoon voi käydä tutustumassa osoitteessa http://hfury.net