maanantaina, kesäkuuta 11, 2007

Dyykkarin onnenpäivä

Käytiin eilen kylässä parin korttelin päässä. Ystäväni pihalla oli roskalava, ja sinnehän minä painelin heti ensimmäisenä tonkimaan. Neuvo: älä jää koskaan miettimään liian pitkään kirppari- tai roskalavalöydön kohdalla, voi olla ettei tavaraa tunnin päästä enää olekaan. Saalis oli melkoinen: lastenistuin pyörään, iso, lähes käyttämätön plyyssimatto, ja vuodelaatikko sängyn alle. Kaikki asioita, joita ei ole varaa ostaa edes kirpputorilta, mutta ovat tuiki tarpeellisia - ja kaupanpäälle se persialaismatto joka on ihanaa ylellisyyttä. Eikä tarvinnut kävellen raahata edes kovin kaukaa. Vuodelaatikko oli 2cm liian korkea, mutta näppäränä tyttönä surautin sen sahalla sopivan kokoiseksi.

Tuntuu, että maailmankaikkeus tuli vähän vastaan. Näistä onnenpotkuista tulee niin hyvälle mielelle, että usko korkeampiin voimiin palautuu.

muokkaus: Edellisen kerran dyykkauslöytö oli jalat runkosänkyyn (kaupan ovh. 50e) jotka löytyivät junaradan pöpeliköstä. Vaati vain hiukan vaivaa irrottaa ne siitä kevään kostuttamasta sängynraadosta. Varoituksen sanana vielä roskalavalöydöistä tositarina: eräs ystäväni löysi roskalavan vierestä sängyn, jonka puuosiin olikin pesiytynyt jotain kirppuja tai luteita, jotka levisivät asunnon rakenteisiin, vaatteisiin ja kaappeihin. Lopulta kaupunki kävi myrkyttämässä koko asunnon, ja ystäväni perheineen joutui evakkoon ja desinfioimaan kaiken vaatteista lähtien. Ei kyläilty mekään siellä silloin pitkään aikaan.

Toivon että näille mun löydöilleni ei käy samalla tavalla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voin kuvitella tunteesi kun olet tehnyt löytösi ja muokannut ne sopiviksi tarpeisiisi. Se on ihana tunne! Itsekin olen tuunannut siivoilemalla komeroita, tavallaan olen ollut kirpputorilla joskin omallani. Hitsi, että on vaikeaa nuukan äidin tyttären heittää mitään pois kun siitä hylätystä voisi vielä tehdä vaikka mitä! Huoh, olisinpa sellainen joka ei tuollaisia mieti vaan heittää kaiken vanhan roinan surutta pois!:/

Anonyymi kirjoitti...

noista kirpuista kommentti:

Turkiskuoriaiset on viheliäisiä ja vanhoissa kirpputoritekstiileissä kanssa voi pesiä. Kannattaa googlata aihe. Itselle kävi just kuin kaverillesi, paitsi ettei tullut sängystä, vaan yhdestä vanhasta matosta:o

Niitä sitten Baitionilla yritin hävitellä, mutta pesivät lattialistojen takana...sen jälkeen olen aina ollut varuillani. Nehän syövät tekstiileitä, ei-kiva. Erit. vanhoissa taloissa saattaa olla ongelmana. Siisteys ja huolellisuus ovat sen jälkeen olleet kunniassaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tekstiilien ja huonekalujen kohdalla asia on kyllä niin että parempi on säästää fyrkat ja ostaa vaikka Sotkasta tai Ikeasta uutta tavaraa. Ei tule mitään syöpäläisiä mukana enkä ainakaan minä tuntisi oloani mukavaksi maatessani roskalavalta tai kirpputorila dyykkaamassani sängyssä johon edellinen omistaja on ehkä kuollut vaikka en mikään taikauskoinen olekaan.

Dyykkaamisesta muuten, äskettäin löysin erään kierrätyskeskusen ja tv-liikkeen takapihalta pari televisioita jotka korjasin täysin toimintakykyisiksi. Varaosat maksoivat vain muutaman euron. Yleensähän minä dyykkaan vain kulutuselektroniikkaa ja sitä olen tehnyt melkein 15 vuotta.