sunnuntaina, heinäkuuta 01, 2007

Hitsaaminen on ihan jees

Siellä hitsarikoulussa on mennyt nyt viikko ihan mukavasti. Oletettujen tukien puolesta tein virheen siinä, kun irtisanoin itseni siivoushommasta vasta koulun alkamispäivänä (roikuin kirjoilla siltä varalta etten pääsisikään kouluun): luulenpa että kahden viikon irtisanomisajalta ei tule penniäkään. Kunhan saan mustaa valkoisella ensi viikolla, otan selvää miten mun käy. Heinäkuu on koulusta taukoa, senkin puoleen menee vähän monimutkaiseksi, mutta onpahan aikaa hoitaa virastoasioita.

Hitsaaminen itsessään on ihan kivaa. Vähän se tietysti pistää miettimään, että taisi mennä hukkaan kymmenen vuoden ei-niin-fyysinen koulutus (lukio+amkk) ja työkokemus, mutta sinänsä työ on haastavaa ja terveellistä sielulle. Lihaskunto ja papu kasvaa. Ilmapiiri on lievästi sovinistinen mutta ihanan rento. Huppuun ja maskiin naamioituneena ei haittaa, vaikka olisikin "heikompi astia", vain työn jälki ratkaisee. Unelmoin, että saisin tammikuussa -koulun jälkeen- työpaikan, ja kiinni palkkapussiin. Viikon jälkeen on tosin vielä vaikea sanoa mitään, mutta pidän työstä ja työpaikasta. Unelmoin, että alkaisin säästää tulevasta palkasta (mikäli siis pääsen töihin tammikuun jälkeen), jotta voisin pitää vuoden-kahden päästä taidenäyttelyn Helsingissä. Ei ole ollut varaa pitää näyttelyjä nyt kahteen vuoteen yrityksen kaaduttua. Ei näyttelyjä - ei taulukauppaa. Maalauksia on valmiina, muttei varaa kehyksiin, näyttelyvuokraan, julisteisiin, kutsukortteihin, mainostukseen, jne. Näyttelykin on vielä kaukainen unelma, läheisempi haave on nyt vain saada entiset laskut maksettua, ja sinnitellä hengissä vielä tämä vuosi. Tyhjästä on niin paha nyhtästä.

Tämä on nyt tyhjää parempi ratkaisu. Tuntee tosiaan tekevänsä jotain, kun kipinät sinkoilevat ja sula metalli höyryää.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minkätyylistä taidetta muuten teet?

Anonyymi kirjoitti...

Ihana blogi! Enää en tunne olevani yksin köyhänä sodassa työkkäriä ja kelaa vastaan :)

Anonyymi kirjoitti...

tosi hyvä blogi.
hyvä kun menit hitsaajakouluun.mun mies on hitsaaja ja töitä on tehnyt kovasti,ylitöitä on tosiaan niin kauheesti kun jaksaa tehä.
hitsaajista on kova pula nyt Suomessa,että oikean vedon teit!!!!

Olet todella sinnikäs nainen,älä luovuta!!

Köyhimys kirjoitti...

Kiitos palautteesta. On aina "kiva" kuulla, ettei ole yksin tässä tilanteessa.

Hitsaaminen sopii mulle paremmn kuin siivous, se arvelu meni ainakin nappiin. En esim. enää itkeskele kotimatkalla... :O Toivottavsti pääsen joskus oikeaan työhönkin sitä kautta.

(desthea: värikkäitä, ekspressionistisia ihmisaiheita. mutta se taiteesta. nythän en virallisesti koske edes pensseliin.)