maanantaina, heinäkuuta 16, 2007

Jolla on, sille annetaan, ja hän on saava yltäkyllin, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin mitä hänellä on. (Matt.3:12)

Pahoittelen päivitystaukoa, mutta en ole ollut nyt köyhänä kokonaiseen viikkoon. Kävi nimittäin niin, että päädyin ottamaan olutta siskoni houkuttelemana ja sisäänmaksamana eräille kesäfestareille yhdeksi illaksi. Pöydässä sattui istumaan lapsuudenystäväni joka halusi ostaa taidettani. Ilman tuota baarinpöytää - ja kallista mutta rohkaisevaa kaljaa muovituopeissa - emme olisi taatusti nähneet taas seuraavaan kymmeneen vuoteen, saati tehneet kauppoja. Eli jäin illasta rahallisesti reilusti voitolle, vaikka sisäänpääsylippu olikin kallis. Totuus on, että saadakseen (tai edes kohdatakseen) rahaa, sitä täytyy myös olla. Sille, jolla on, annetaan. Näin rikkaat jatkavat rikastumistaan, ja köyhät köyhtymistään.

Eli jospa alkaisinkin käydä tästä lähtien vain nk. paremmissa paikoissa ja tilaisuuksissa. Vain sellaisissa, missä jo sisäänpääsymaksu erottaa jyvät akanoista ja rikkaat köyhistä. Golf-kerhot, sikariklubit, purjehdusseurat ja pintapaikat, here I come! Täytyy vain ensin neuvotella pankinjohtajan kanssa uudesta lainasta, sillä enhän toki voi lähteä luomaan suhteita rahamiehiin köyhän näköisenä, uskottavuushan siinä kärsisi.

Seuraavaksi kyykistynkin köyhäksi vasta ensi viikolla, kun aloitamme wc-remontin. Lattia on pehmennyt taannoisen vesivahingon myötä muodottomaksi, ja homeen voi jo haistaa. Pakko korjata, ennenkuin menee pahemmaksi. Onneksi pankki lupasi armahtaa meiltä kahden kuukauden lyhennykset korjauksen ajaksi. Loppuun vielä oma sanontani, joka pätee valitettavan usein, esim. parkkisakkoja maksaessa: pikkurahasta voi olla joskus puutetta, mutta isot rahat löytyvät aina.

3 kommenttia:

KirsiMy kirjoitti...

Kiva, että sait taidettasi kaupaksi.
Olen muuten huomannut tuon saman jutun: pitäisi olla rahaa ja pitää kulkea ostavien joukossa, jos mielii pysyä ihmisten muistissa. Kukaan ei muista sitä, joka on kotona eikä kenelläkään käväise mielessäkään kysyä netissä, onko sulla tarpeeksi rahahommia...

Anonyymi kirjoitti...

Kuule, nyt taitaa tulla vähän väriä harmauteen. Olen näet myöntänyt sinulle Rockin' Girl Blogger -tunnustuksen. Perustelut löydät verkkolehtiblogistani.

Anonyymi kirjoitti...

No voi, Kirsi ehti ensin! Minäkin myönsin, haitanneeko tuo jos saa niitä useitakin?