lauantaina, lokakuuta 27, 2007

Ahti - rikkauden jumala



Tässäpä kuva ensimmäisestä teräsveistoksestani, Ahdista.  (muokkaus 12.2.2016 kuva poistettu) Innostuin raudasta taidemateriaalina, ja nyt viimeisten viikkojen aikana levyseppien pajalla on koulutuksen puitteissa ollut mahdollisuus väsätä tällaistakin. Ahti, anna antisi.

Olen siis taas yhteiskunnan täysivaltainen jäsen, ja peruspäivärahalla eläessä en koe itseäni enää niin pohjattoman köyhäksi kuin ennen: nyt minullakin on taas sosiaaliturva. Ja jotain tekemistä. Työsopimuskin kai muutamien viikkojen päästä. Vaikka käteen ei edelleenkään jää mitään velkojen ja ulosoton vuoksi, tilanteeni näyttää huomattavasti valoisammalta.

Lopetan tämän blogin pitämisen, koska en koe itseäni enää köyhäksi. Haluaisin tehdä tälle kansamme köyhyydelle jotain muutakin kuin vain valittaa ja kieriä siinä itse. Ehkä tämä uusi yhteiskunnallinen ulottuvuus on saanut aikaan muutoksen, mutta pieni poliitikko sisälläni on herännyt. Luultavasti aloitan jossain vaiheessa uuden, poliittissävytteisemmän blogin, ilmoitan siitä sitten myöhemmin. Tällä hetkellä minua vain ei saa enää punasilmäiseksi raivosta vain oma kurjuuteni, vaan meidän kaikkien köyhien ja pienituloisten kärsimys. Samaan aikaan kun herrat nostavat omia palkkojaan tuhansilla euroilla, he vievät kansamme köyhiltä viimeisetkin lantit. Vaikka valtion talous voi muka paremmin kuin koskaan, se ei näy kansan arjessa. Koska olen itse kokenut omissa nahoissani, kuinka pohjaton köyhyys repii ihmisen riekaleiksi, en haluaisi samaa tapahtuvan enää kenellekään muulle. Mutta tiedän, että tälläkin hetkellä kymmenet tuhannet suomalaiset miettivät, kuinka lopettaa köyhä, turha elämänsä, ajautuneena taloudelliseen katastrofiin ilman omaa syytään. Tieto siitä, että niin moni kärsii turhaan, saa minut raivohulluuden partaalle. Palaan asiaan, kunhan keksin uudelle blogille muodon ja sisällön.

Kiitän kaikkia lukijoitani kommenteista ja palautteestanne. Autoitte minua pahimmasta yli. Ei ihminen elä vain leivästä, vaan rakkauden sanoista. Kiitos kun olette tukeneet tätä köyhää elon tiellä. Virtuaalihalaukset teille kaikille!




7 kommenttia:

KirsiMy kirjoitti...

Kiitos sinulle siitä, että olet jakanut kokemuksiasi.
Upea Ahti.
Annapa jossain vaiheessa kuulua tavalla tai toisella itsestäsi. Olisi mukava tietää. Jos perustat uuden blogin, käy vaikka kommentoimassa, jotta yhteys taas löytyy. Kaikkea hyvää ja valoisia näkymiä. Hyviä saumoja.

I.O.Rumdum kirjoitti...

Mukava kuulla sinusta!
Kun vaihdat blogia, voisitko panna blogisi uuden nimen tämän nykyisen tilalle tuolla Blogilistalla, joten ainakin me vakkaritilaajat voisimme kätevästi jatkaa poliittisen blogisi lukemista?
Kaikkea hyvää, Ahti näyttää hienolta, suokoon reilusti antejaan.
ruu

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että olet päässyt pahimman yli. Haluaisin myös seurata mahdollista uutta blogiasi. Politiikka kiinnostaa minua erityisesti, sillä oltiin siitä mitä mieltä tahansa, niin päätökset tehdään poliittisesti. Jos mukana on sellaisia jotka ovat esim. köyhyyttä itse kokeneet, niin he ymmärtävät paremmin mitä se oikeasti tarkoittaa. Muistan yhdellä luennolla erään kokoomuslaisen naisministerin suusta, että "he kävivät tutustumassa köyhiin Pelastusarmeijan leipäjonossa". Tuntui kuulijoista tosi surulliselta, että päättäjät ovat kaukana kansasta. Tuo Ahti on aivan loistava. Kaikkea hyvää sinulle. :)

Köyhimys kirjoitti...

Kiitos viesteistä!

Jätän tämän blogin lillumaan bittiavaruuteen siltä varalta jos vaikka joku rikas haluaisi tutustua köyhän arkeen, heh. Onpahan yksi kausi elämää tallessa. Toivottavasti en koskaan enää joudu samanlaiseen avun ulkopuoliseen tilaan. Ilmoitan tähän blogiin linkin, mikäli uutta blogia väsään.

p.s. Politiikka kiinnostaa minua vain ulkopuolisen tarkkailijan silmin - ettette saa siis väärää käsitystä, että ryhtyisin ammatikseni sellaista.

Tai mistäpä sen koskaan tietää.

Anonyymi kirjoitti...

Voi hienoja uutisia! Upeaa! Uskoin kaiken aikaa sinun selviämiseesi! En ole vieraillut täällä aikoihin! Tämän päivän postauksessa tulit mieleeni taas ja linkitin tämän blogin.

Tuo on todella upea teos, tiesin näin käyvän, että taiteilu jatkuu uusin oivalluksin. Uskon sinun onnistuvan vielä taitelussasi niin, että se myös elättää sinua entistä enemmän!

Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

Hallatar kirjoitti...

Onnea elämääsi
ja tälle uudelle vuodelle. =)

Sirius kirjoitti...

Luin blogisi yhteen menoon, ja loppu laittoi hymyn huulille. Hienoa, että asiat kääntyivät parempaan suuntaan, ja toivottavasti ne ovat yhä samalla uralla. Kaikkea hyvää sinulle! PS. Oli vähän kuin olisi lukenut itsestään, ja vastaavan tien kulkeneita/kulkijoita täällä maailmalla löytyy - turhan - monta.